ПСЖ виплатив Мессі частину привітального бонусу в фанатських токенах

13

На цьому тижні футбольна суперзірка Ліонель Мессі підписав контракт з клубом «Парі Сен-Жермен» (ПСЖ). Мессі раніше грав за «Барселону» на протязі всієї своєї професійної кар’єри. За даними які предоставляють свіжі новини спорту, його річна зарплата в новому клубі становить $ 41 млн плюс бонуси. Цікаво, що «вітальний пакет» Мессі також містить клубну криптовалюту під назвою «$ PSG Fan Tokens». Футбольний клуб створив токен $ PSG в січні 2020 року з допомогою кріптоплатформи socios.com. Криптовалюта повинна допомогти ПСЖ створити нову базу шанувальників. За словами Марка Армстронга, головного партнера ПСЖ, криптовалюта дозволила клубу вийти на нову глобальну аудиторію і створити значне джерело цифрового доходу. Разом з блокчейн-компанією Chiliz британський клуб «Манчестер Сіті» також випустив в березні свою власну криптовалюту для шанувальників під назвою CITY.

Останні новини:  Почему профессионалы выбирают электроинструменты Makita?

Після підписання контракту з Мессі токен ПСЖ став дуже популярним. У червні і липні ціна криптовалюти коливалася від 15 до максимум 20 євро. З іншого боку, півтора тижні тому він досяг максимуму в 50 євро. Ціна в даний час складає близько 34 євро з мінусом близько 7% за останні 24 години. Капіталізація криптовалюти становить майже 100 мільйонів євро. Однак може трапитися так, що з оголошенням про те, що сам Мессі скоро буде володіти токенами $ PSG, неминучий ще один стрибок в ціні. «Токени уболівальників грають все більш важливу роль в спорті», — говорить Олександр Дрейфус, генеральний директор socios.com. Американська компанія є партнером та інших провідних футбольних клубів, таких як «Барселона», «Мілан» і «Ювентус» з Турину. Крім того, socios.com не тільки розробляє маркери футбольних уболівальників. Компанія співпрацює з баскетбольними командами Philadelphia і Boston Celtics, а також з гоночними командами Aston Martin і Alfa Romeo Formula 1. Президент ПСЖ Насер Аль-Хелаїфі заявив журналістам в середу, що фінансовий дохід, який клуб отримає від підписання контракту з суперзіркою, «шокує» світ. Цей дохід в основному відноситься до мерчандайзингу.




За даними CNBC, коли «Ювентус» підписав Кріштіану Роналду в 2018 році, клуб заробив $ 60 млн на продажу футболок гравця тільки за перші 24 години. «Ефект Мессі» вже помітний в соціальних мережах, пише Newsweek. З тих пір, як ПСЖ оголосив про підписання Мессі, аккаунт клубу в Instagram придбав понад п’ять мільйонів нових підписників.

Останні новини:  Почему профессионалы выбирают электроинструменты Makita?