Українське вікно в Європу

29

Ужгород – обласний центр Закарпатської області, найменший за чисельністю населення. Назву місто отримало від однойменної річки Уж, на березі якої воно розташоване. Багата історія його почалася з IX століття, на протязі якої воно входило до складу Австро-Угорщини, Чехословаччини, Української РСР та України. Сьогодні воно межує зі Словаччиною, саме тому його називають вікном в Європу.

Центр Ужгорода невеличкий та дуже приємний. Маленькі вулички так й зазивають пройтися ними. Пішохідна Корзо приваблює старовинними будинками, у яких розташовані затишні кав´ярні з найкращою кавою в Україні та бутіки. Реконструйований провулок «Гірчичне зерно» переносить в атмосферу Ужгороду початку ХХ століття. Тут проводяться різні культурні заходи та завжди можна купити місцевий сувенір.

Останні новини:  Доповніть свій бізнес унікальною кавою спешелті від українського виробника Royal-Life. Вигідна пропозиція купівлі кави оптом

У старої частині міста знаходиться безліч пам´яток архітектури. Римо-католицький костел Святого Юрія, хасидська синагога, в якої сьогодні знаходиться філармонія. Театральна площа – улюблене місто фотосесій туристів. Особливе натхнення викликає пам’ятник угорському живописцю русинського походження Гнату Рошковичу. Ще одне сакральне місто – Хрестовоздвиженський кафедральний собор, де знаходиться єпископська резиденція. На протилежний берег можна потрапити через пішохідний міст Закоханих, як його називають місцеві жителі. Затишна набережна приваблює ідеальною чистотою.



Закарпатський краєзнавчий музей розташований у Ужгородському замку, древні стіни якого мають тисячолітню історію. Він знаходиться у казковому місті на Замковій горі. Для перебудування замку у XVI столітті були запрошені майстри з Італії, які привнесли в його архітектуру ренесансні мотиви. У місті багато парків, арт-кафе, скульптур та креативних міні-скульптур.



Невеликий Ужгород є важливішим транспортним вузлом Закарпаття. Через нього проходять декілька європейських автошляхів. У місті є міжнародний аеропорт, який виконує рейси до Києву та чартерні на замовлення. Залізна дорога існує з ХІХ століття. Нова залізнична станція європейського рівню була відкрита у 2004 році. Вона зв’язує Ужгород з багатьма областями України (Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя, Суми, Хмельницький, Тернопіль).

Останні новини:  Доповніть свій бізнес унікальною кавою спешелті від українського виробника Royal-Life. Вигідна пропозиція купівлі кави оптом

Приміські поїзди рухають на Львів, Мукачеве, Волосянку, Сянки, Королево, Солотвино, Самбір, Чоп. Електропотяги на Львів курсують у двох напрямках: через головний карпатський хід та через Сянки/Самбір. Через позакласну дільничну станцію Ужгород-2 проходить всього дві електрички у напрямку Мукачево-Сянки. Розклад руху поїздів має зимовий та літній варіанти http://poizdato.net/rozklad-po-stantsii/uzhhorod/elektrychky/.

Внутрішній транспорт представлений тільки автобусами (25 маршрутів) та маршрутними таксі. Це єдине місто обласного призначення в Україні, у якому відсутній електротранспорт. До залізничного вокзалу можна доїхати автобусами або маршрутним таксі.

Останні новини:  Доповніть свій бізнес унікальною кавою спешелті від українського виробника Royal-Life. Вигідна пропозиція купівлі кави оптом