€122 млн виділять Нідерланди на військову допомогу Україні

30.01.2024   11:44    45

У Нідерландах готують військову допомогу Україні на €122 млн. Про це заявила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, повідомляє пресслужба уряду країни.

Цю суму розподілять на різні потреби. €87 млн виділять на придбання 155-мм артилерійських боєприпасів для України. Ще €25 млн скерують до Міжнародного фонду з питань України. З нього фінансується закупівля військового обладнання безпосередньо у виробників. Серед іншого, йдеться про системи протиповітряної оборони, боєприпаси та запчастини.

Останні новини:  Дуда пояснив, як можна зупинити протести польських фермерів

Решту коштів зі €122 млн Нідерланди спрямують на посилення кіберзахисту в Україні. Раніше країна приєдналася до ІТ-коаліції.

“Дуже важливо підтримувати Україну не лише в короткостроковій, але й у довгостроковій перспективі. Особливо зараз важливо показати, що ми допомагаємо Україні”, – сказала міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.



Україна та Бельгія підписали меморандум про спільне виробництво зброї. Проєкти країн спрямують на зростання потенціалу та обсягів виробництва української оборонної промисловості.





mil.co.ua

Останні новини:  Ізраїль збирається нанести удару Ірану у відповідь